Om Søernes Sejlklub

Søpavillonen blev i 1895 bygget som skøjteklub og i 1960 blev der første gang dannet en sejlklub under en fritidsklub i Københavns Kommune. I flere år var der imidlertid ikke friluftsaktiviteter omkring den smukke pavillon. Dette skyldtes bl.a. at deltagelse krævede et forholdsvis dyrt medlemskab af fritidsklubben. Resultatet er desværre at Søerne har ligget stille og livløse hen og at byens børn og unge er blevet frataget en ellers unik kulturel mulighed.

17. maj 2010 genåbnedes klubben med træning i optimistjolle og kajaksejlads for de 9-16årige. Sejlklubben blev i første omgang etableret under Kultur Indre Nørrebro af en gruppe frivillige beoere. I januar 2011 stiftedes Søernes Sejlklub som en forening.

Med lokaler i Søpavillonen midt i København har klubben en enestående placering og med denne følger også en helt særlig mulighed for at præge ikke blot vandmiljøet, men også lokalmiljøet. Udover de dyder sejlsporten rummer, bygger Søernes Sejlklub da således også i høj grad på sociale, kulturelle og miljømæssige værdier. Vores hensigt er at bygge bro mellem bydelene og puste rent liv i Københavns smukke søer til glæde for hele byens borgere.

Liv og leg på vandet er ensbetydende med fri luft, historisk forankring, lærdom, forståelse, oplevelser og sammenhold. Set fra stenbroen er dette et sjældent spektrum af muligheder, der kan give børn og unge en udvidet identitet samt indsigt og udsyn i en sport, der dyrkes fra Vedbæk til Esbjerg og nu igen også midt i Hovedstaden.

I 2016 og 2017 blev der afholdt DM i holdkapsejlads i optimistjolle sammen med KDY med deltager fra det meste af landet.

DM i holdkapsejlads